Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Πολύ ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ για την οικονομική κρίση στην Αργεντινή και το πως η χώρα οδηγήθηκε στην οικονομική κατάρρευση το 2001. Η περίπτωση της θυμίζει δραματικά εκείνη της Ελλάδας.


Είναι δύο ώρες, αλλά αξίζει τον κόπο


ΡΗΤΆ ΦΙΛΟΣΌΦΩΝ

Ου πάνυ ημίν ούτω φροντιστέον, τι ερούσιν οι πολλοί ημάς, αλλ' ό,τι ο επαϊων περί των δικαίων και αδίκων. 
(Δεν πρέπει να νοιαζόμαστε πολύ για το τι θα πει για μας ο κόσμος, αλλά τι θα πει εκείνος που ξέρει καλά για τα δίκαια και τα άδικα) - ΠΛΑΤΩΝΑΣ (Κρίτων)

Ονειδιζόμενος υπό Αττικού, ότι Σκύθης εστίν, έφη. Αλλ' εμοί μεν όνειδος η πατρίς, συ δε τη πατρίδι. (Υβριζόμενος κάποτε από έναν Αττικόν, για τη Σκυθική καταγωγή του (ότι ήταν βάρβαρος) απήντησε: εμένα μεν με ντροπιάζει η Πατρίδα μου, συ δε ντροπιάζεις την Πατρίδα σου) - ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ



ΆΡΑΓΕ ΠΟΙΟΙ ΝΤΡΟΠΙΆΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΤΟΥΣ ΣΉΜΕΡΑ?  

ajathan2004

Κάθε δραστηριότητα έχει ένα ή πολλά κίνητρα. Η επενδυτική έχει βασικό κίνητρο το κέρδος.
Αν δεν υπάρχει κίνητρο δεν κινείται φύλλο!!!
Στην προσέλκυση επενδύσεων-που είναι εντελώς απαραίτητες, γιατι χωρίς αυτές δεν παράγεται τίποτα μα ΤΙΠΟΤΑ...- ΔΙΝΕΙΣ κάτι που έχεις πχ. πρώτη ύλη, φτεινή εργασία, ευνοικό περιβάλλον φορολογικό, ασφαλιστικό κλπ. γαι να ΠΑΡΕΙΣ κάτι που θέλεις πχ. προιόντα, μισθούς, φόρους, ασφάλιστρα πραράπλευρα ωφέλη κλπ.
Ανάμεσα στο τι ΔΙΝΕΙΣ και το τί ΠΑΙΡΝΕΙΣ υπάρχει μια χρυσή τομή που θα πρέπει να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές αλοιώς δεν λέγεται επένδυση αλλά αποικοιοκρατία.

Επομένως η επένδυση είναι παραγωγική κα επωφελής όταν γίνεται με κίνητρα και όρους αποδεκτούς και ευνοικούς από ολες τις ενδιαφερόμενες πλευρές.

Αλλ΄αυτά θέλουν ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ
με κάτι προσόντα νααα!!!... που στον τόπο μας σπανίζουν.
Αυτά προς το παρόν από ajathan2004

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ !!!

Ίσως είναι καιρός να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε ότι όσο εμείς κοιμόμαστε... κάποιοι άλλοι έφτιαχναν μια Ελλάδα η οποία τρώει τα παιδιά της, καταστρέφοντας τους όλα τα όνειρα.. Καιρός να ανοίξουμε τα μάτια μας και αν υπάρχει έστω και μια μικρή σπίθα μέσα μας να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να βρουν χώρο σε αυτή τη χώρα !!!!!