Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Εκεί, όπου το νερό έχει μετατραπεί από δημόσιο αγαθό ζωής σε ιδιοκτησία των λίγων.

Γροθιά στο στομάχι το εξαιρετικό  documenter «Πωλείται Ζωή» του  Γιώργου Αυγερόπουλου, το οποίο απέσπασε το πρώτο βραβείο στο 13o φεστιβάλ Κινηματογράφου για το Περιβάλλον CinemAmbiente, που διεξήχθη στο Τορίνο της Ιταλίας από την 1η  έως τις 6 Ιουνίου 2010.
Το «Πωλείται Ζωή» βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ, ως το «Καλύτερο Διεθνές Ντοκιμαντέρ» (Best International Documentary) στην ομώνυμη κατηγορία, ανάμεσα σε 12 φιναλίστ από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αγγλία τη Γερμανία τη Δανία, την Αυστρία και την Αίγυπτο. 
Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή το «Πωλείται Ζωή, του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Αυγερόπουλου, έστειλε ένα σήμα κινδύνου σε όλους μας, για την άκρατη εμπορευματοποίηση των φυσικών πόρων».
Στη γειτονική Ιταλία οι κάτοικοι έχουν ήδη αρχίσει να εγείρονται στην ιδιωτικοποίηση του, η οποία πιθανολογείται για το 2012.
Εμείς ?  Η μήπως…. δεν το έχετε ακούσει!
Εγώ ήδη το έχω εντοπίσει να «αναφέρετε»  η ιδιωτικοποίησή του και μάλιστα ως «ανάγκη για να βγούμε από την κρίση».
Σας παρακαλώ να το δείτε μέχρι τέλους για να μην λέτε μετά «δεν το γνώριζα….»  ούτε ένας από όλους εμάς που έχουμε δικαίωμα ψήφου και με αυτήν καθορίζουμε τις τύχες όλων μας και του τόπου μας, δεν πρέπει να δηλώνει «αγνοία ή αδιαφορία».